Η αλητεία των θεσμών και η αλήθεια των άθεσμων


Δεν τον θέλουν τον Τσίπρα. Λυσσάνε σαν πόρνες που ξεμαλλιάζονται για τον πελάτη αλλά όχι για το ποια θα τον πάρει, αλλά για το ποια θα τον εξαφανίσει.

Η αριστερή κυβέρνηση είναι για την ως τώρα μαθημένη Ελλάδα, ένα καθαρόαιμο άλογο κούρσας δίπλα σε μουλάρια που κλωτσάνε (φαντάσου να ήταν και αριστερή).
Ακόμα και οι πιο κοντόφθαλμοι, κακομοίρηδες, κομματικοί δούλοι, έχουν αρχίσει να υποψιάζονται τι γίνεται γύρω.
Οι μισάνθρωπες απαιτήσεις του ΔΝΤ που εξυπηρετούν συμφέροντα μεγαλοκαρχαριών, η άρνηση των Ευρωπαίων να γίνει βιώσιμο το χρέος, ο συνεχής εμπαιγμός, τα αρπακτικά βλέμματα των κουρσάρων αλλά και τα λάθη από τους άπειρους χειρισμούς της κυβέρνησης, μας έχουν φέρει σε επικίνδυνο σημείο υποσιτισμού σε όλα τα επίπεδα.
Ποτέ μα ποτέ όμως δεν είχε φανεί τόσο απροκάλυπτα ο ρόλος των δηλητηριωδών φιδιών, που κρατούσαν το δηλητήριο για τη δεδομένη στιγμή.
Πρώην κυβερνητικά αποβράσματα, ψυχοπαθείς με πλήρη απώλεια συνείδησης, κουστουμαρισμένα και ατσαλάκωτα ρομπότ, καταστρεπτικές ενσαρκώσεις που περιβάλλουν χυδαία συμπόσια, θριλερικές φάτσες και σχιζοφρενή βλέμματα που παραπέμπουν στη δεκαετία του 40’, πληρωμένα φερέφωνα πειθαρχημένης υποταγής, είναι πανέτοιμοι να εκτελέσουν για άλλη μια φορά αυτό που συνηθίζει να τους δίνει εντολή η Ελλάδα, με όποιο τρόπο μπορούν και από όποια θέση διατηρούν.
Να υποδηλωθούμε ακόμα περισσότερο πληρώνοντας και για το κεφάλι που σηκώσαμε, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η φορά όμως δεν είναι σαν τις άλλες φορές. Λίγο μετράτε όλοι εσείς που εστιάζετε το πρόβλημα στο ότι δεν εφάρμοσαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και μας κορόιδεψαν, λίγο μετράμε και οι υπόλοιποι που προσπαθούμε να σας εξηγήσουμε πως όσο και αν βλέπεις το θεριό, δεν μπορείς να ξέρεις πόσο αιμοβόρο μπορεί να γίνει, παρά μόνο αν το πλησιάσεις. Το ότι βιάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να σκορπίσει αισιοδοξία ακόμα και αν ήταν σκοπιμότητα και όχι αφέλεια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Αυτή η κυβέρνηση έχει τη μοναδική ευκαιρία να κόψει γόρδιους δεσμούς, να αναστρέψει την κατάσταση και χρειάζεται στήριξη. Στήριξη στην ουσία, μακριά από τις προσωπικές ιδεοληψίες μας. Τέρμα πια στα τελειωμένα ανθρωπάκια που κυβερνούσαν ως τώρα. Ακόμα και αν αυτοί δεν είναι οι ιδανικοί, είναι αυτοί που έχουν ένα ψήγμα συνείδησης στο άθροισμά τους τουλάχιστον αν όχι μεμονωμένα.
Ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπος κλειδί όπως ήταν όλοι ως τώρα, αλλά ο καθένας ανοίγει διαφορετικές πόρτες. Η Σελήνη του στον Σκορπιό ήταν και θα είναι ένα σημάδι από αυτά που ο Castaneda επισημαίνει ως άκρως υπαινικτικά και έρχεται η ώρα που θα λειτουργήσει ακαριαία.
Δεν υπάρχει Ευρώπη για εμάς με τέτοιους όρους. Στην Ευρώπη υπάρχει μόνο ταπείνωση και εξαθλίωση, διανοητικός και συναισθηματικός θάνατος. Αν γυρίσουμε την πλάτη και πάμε σε εθνικό νόμισμα θα υπάρχει ζόρι, δυσκολία και μπορεί να σέρνουμε την άμαξα της ζωής μας με αγκομαχητά, αλλά όχι με κραυγές ανείπωτου πόνου, λάσπες και μαστίγια, που συμβαίνει ως τώρα.
Ότι και αν γίνει τελικά και όποιο και αν είναι το προδιαγεγραμμένο όπως και αν ακούγεται αυτό, η Λερναία Ύδρα της σήψης πρέπει πάση θυσία να αποκεφαλιστεί και να θαφτεί βαθιά στα έγκατα της παρελθούσης ιστορίας.

Κατερίνα Σαλωνίκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις