Αλέξης Τσίπρας Ο εξολοθρευτής νικάει για άλλη μια φορά


Πανηγυρική η νίκη του Αλέξη Τσίπρα και αναφέρομαι μόνο στο όνομά του γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός και όλοι οι υπόλοιποι διακοσμούν πιστά.

Ακόμα και αν το ποσοστό αποχής άγγιξε το πρωτοφανές 44/% που μεταφράζεται σε εκατομμύρια ψηφοφόρων που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, το υπόλοιπο 56% τον ανέδειξε ως καταλληλότερο για να συνεχίσει την πορεία του ανατριχιαστικού και εφιαλτικού τρίτου μνημονίου που υπέγραψε και που όπως τόνισε, έκανε συμβιβασμό αλλά δεν συμβιβάστηκε.
Μέσα στο ποσοστό του 35,47% και τις 145 έδρες που έλαβε υπάρχουν και αρκετοί που ψήφισαν για να δουν πώς θα το χειριστεί, να τον φέρουν προ των ευθυνών του και άλλοι που πίστεψαν πως άλλη λύση δεν υπήρχε.
Το γεγονός πως δεν θα είχαμε κυβέρνηση τόσο γρήγορα αν η ΑΝΕΛ δεν έμπαινε στη βουλή, θα πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τον κοινό νου για το τι είδους κυβέρνηση θα είχαμε όπως και οι σχέσεις του Πάνου Καμένου με τον Αλέξη Τσίπρα, που αν δεν ήταν τόσο εμμονικά αδιάρρηκτες, η ΑΝΕΛ θα ήταν παρελθόν και μάλιστα πολύ πρόσκαιρο.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον Αλέξη Τσίπρα ιδανικό για να χειριστεί ένα προκαθορισμένο και μη βιώσιμο μνημόνιο;
Είναι το ίδιο που τον οδήγησε στην εξολόθρευση συγκεκριμένων προσώπων και συντρόφων, οδηγώντας το κόμμα σε μια δεξιά κατεύθυνση με αριστερές τιμονιές.
Αρχίζοντας από τον Αλέκο Αλαβάνο, συνεχίζοντας με τις συνιστώσες και πρόσφατα με τους συντρόφους του όπως τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μέσα στην εξολοθρευτική του πορεία συγκαταλέγεται και ο Αντώνης Σαμαράς που αργά, μεθοδικά και βασανιστικά, αισθάνθηκε και αυτός το υπερόπλο Αλέξη Τσίπρα να του χαϊδεύει προειδοποιητικά τον κρόταφο.
Αναμφισβήτητα είναι ικανός να εξολοθρεύει τα εμπόδια με μια εξαιρετική ικανότητα να παραμένει αλώβητος, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη φαινομενικά, γιατί σιγά μην πιστέψουμε πως δεν έχει πίσω του ξένες πλάτες.

Όπως ανέφερε στο εξαιρετικό κείμενό του σε αυτό εδώ το site o αστρολόγος Θανάσης Ματσώτας από τον Δεκέμβριο του 2014, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος του πεπρωμένου.

Είναι όμως και ο άνθρωπος που πάτησε στο συναίσθημα του λαού, έφτιαξε διχασμένες συνειδήσεις και πέρασε με αριστερό προσωπείο ένα τρίτο μνημόνιο, που οποιοσδήποτε άλλος θα ήταν ανίκανος να περάσει χωρίς να καεί ο τόπος.
Αυτός ο πολιτικός χαμογελάει ακόμα και υπόσχεται τους καλύτερους χειρισμούς σε ένα κάκιστο και αδιαχείριστο σύμφωνο καταδίκης.
Γιατί ο πολιτικός μετράει από το πόσο μπορεί να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα χειραγώγησης των ψηφοφόρων.
Και από αυτή την άποψη ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ένας ικανός πολιτικός. Αν κυβερνήσει και πιο σοβαρά θα γίνει και ικανός άνθρωπος.

Κατερίνα Σαλωνίκη

Για το enallaktikos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις