Ο δεκάλογος ενός Υδροχόου Τι τον εκφράζει και πώς εκφράζεταιΗ μυθολογική σύγκρουση Ουρανού και Κρόνου, που συμβολίζει τη βαθύτερη πλευρά του επαναστατικού Υδροχόου, με τις ξαφνικές επιφυλάξεις να του κόβουν τα φτερά, εκθέτοντάς τον στο ακροατήριό του.


Η φράση από το βιβλίο «Ιστορίες του κ. Κόϋνερ» του πατέρα της διανόησης και του επικού θεάτρου, Υδροχόου Bertolt Brecht.«Τι να τον κάνω το σκοπό σου; Η στάση σου μου αρκεί». Η αιχμηρή σκέψη ενός Υδροχόου, που δεν λυπάται, παρά μόνο επισημαίνει και απαξιώνει.

Η στάση του σημαντικότερου Αμερικανού Προέδρου Abraham Lincoln, που σαν γνήσιος ιδεολόγος Υδροχόος, κατάργησε εκτός από τη δουλεία των ανθρώπων και τη δουλεία της σκέψης.

Η μεγαλειώδης ταινία του Υδροχόου Alan Parker «Pink Floyd – The Wall», με την οποία ένας Υδροχόος αισθάνεται πληρότητα με τα ευρηματικά animation και ταύτιση με τους σχολιασμούς των κοινωνικοπολιτικών αναφορών της.

Οι δημιουργίες του Υδροχόου μόδιστρου Christian Dior, με τις πιο ευφάνταστες και μινιμαλιστικές προσθήκες, που αναβίωσαν την παρηκμασμένη υψηλή ραπτική του Παρισιού.

Τα μεγαλοφυή βιβλία του Υδροχόου Κάρολου Ντίκενς αλλά και ο ίδιος, γνήσιος εκπρόσωπος του ζωδίου, που μέσα από το ανάθεμα των βικτωριανών θεσμών, την τολμηρή και φιλελεύθερη προσωπική του ζωή και την φιλανθρωπική του δραστηριότητα, εμπνέει το ανήσυχο Υδροχοϊκό ιδεώδες.

Η πρωτοπόρος και καινοτόμος Υδροχόος της διανόησης Virginia Woolf , που εκτός από τα ριζοσπαστικά λογοτεχνικά της αριστουργήματα για τη ζωή, δίνουν σε έναν Υδροχόο το όραμα της μεγαλοσύνης ενός ανθρώπου, ως προς την επιλογή του τέλος του.

Η αυτοσχεδιαστική ικανότητα του αξεπέραστου Υδροχόου κλασικού συνθέτη Mozart, με την ασύγκριτη έμπνευση. Η συμπαντική μουσική του εκφράζει απόλυτα έναν Υδροχόο, που μέσα από τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του, γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ ευγενών και αλύτρωτων.

Η εμβληματική μορφή του Υδροχόου Bob Marley, που απελευθέρωσε τη ζωή μέσα από τη reggae μουσική. To διάφανο πνεύμα του κάνει έναν Υδροχόο να υποκλίνεται στα αποφθέγματά του και στην φράση: «Η δύναμη της φιλοσοφίας επιπλέει μες το μυαλό μου, ελαφριά σαν το πούπουλο, βαριά σαν το μολύβι».

Ο μεγάλος εφευρέτης Υδροχόος Thomas Edison, τροφοδότης της ηλεκτρικής ενέργειας, που ένας Υδροχόος διοχετεύει καθημερινά στο πνεύμα του, ηλεκτρίζοντας τους πάντες.

Κατερίνα Σαλωνίκη

Για το astrology.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις