Η άθλια Ευρώπη και τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης


Οι Δανοί θα πιάνουν στα σύνορα τους κάθε αιτούντα πολιτικό άσυλο και θα του αρπάζουν τιμαλφή και χρήματα. Φανταζόμαστε ότι δεν θα φτάσουν μέχρι του σημείου να αναζητούν ψήγματα χρυσού στα δόντια των δυστυχών.
Κι ο Βέλγος ζητάει να φτιάξουμε στην Αθήνα ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για 400.000 ψυχές. Συγγνώμη, αλλά δεν θέλω να είμαι σε αυτή την Ευρώπη...

Το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι η μεγάλη απειλή της Ευρώπης. Οι προβλέψεις των ειδικών υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα θα πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Η Ενωμένη Ευρώπη δοκιμάζεται σκληρά. Η απάντηση της δήθεν φιλελεύθερης και ανθρωπιστικής Ευρώπης στις προκλήσεις δεν είναι αντάξιες ενός μεγάλου Οργανισμού. Ο δρόμος που έχουν επιλέξει χώρες μέλη όπως η Ουγγαρία, η Δανία, η Αυστρία και το Βέλγιο οδηγούν την Ενωμένη Ευρώπη σε διάλυση. Ο παραλογισμός δεν είναι πλέον η εξαίρεση, είναι ο κανόνας.

Οι Έλληνες έχουμε δεχτεί έντονες επικρίσεις για πολλά πράγματα. Το επιτρέψαμε κι εμείς με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις της κυρίας Τασίας περί ηλιοθεραπείας ή τις απειλές του Πάνου του Καμένου περί Τζιχαντιστών.
Αλλά ακόμη και στα σημεία εισόδου και ελέγχου αλλοδαπών η σημερινή κυβέρνηση δεν δέχτηκε (επί της ουσίας) να βάλει μηχανήματα για την άμεση ηλεκτρονική ταυτοποίηση των αλλοδαπών που αιτούνται άσυλο. Υπάρχει η τεχνολογία, αλλά για λόγους που δεν γνωρίζουμε την αγνοήσαμε. Δώσαμε αφορμές. Αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, ούτε να γαζώσουμε με σφαίρες τις βάρκες των δυστυχών, ούτε να ψάχνουμε στην παραλία τους ναυαγούς για χρήματα και χρυσό.

Αυτή η Ευρώπη δεν έχει να υποσχεθεί κάτι καλό για το μέλλον μας. Ήδη ετοιμάζονται να κλείσουν τα σύνορά μας! Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων για να μπορούν να μας κουνάν το δάκτυλο στην Δανία και στην Ουγγαρία. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι Ούγγροι δωρίζουν στα Σκόπια το κοτετσόσυρμα που χρειάζεται για να «σφραγίσουν» τα σύνορά τους με την Ελλάδα!
Και τι να κάνουν; Το ερώτημα είναι τι ζητούν από εμάς να κάνουμε! Να φυλάξουμε, λέει, πιο αποτελεσματικά τα σύνορά μας! Δηλαδή; Τι θα έκαναν στην θέση μας; Θα πυροβολούσαν;
Ο άλλος πρότεινε να φτιάξουμε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αθήνα για… 400.000 ανθρώπους! Μόνο να βάλουμε φούρνους δεν μας ζήτησε. Δεν είναι οι άνθρωποι με τα καλά τους!

Μένουμε Ευρώπη; Ναι, αλλά σε ποια Ευρώπη; Στη Ευρώπη της Μέρκελ που δέχεται 1.000.000 πρόσφυγες τον χρόνο; Ναι! Στην Ευρώπη των Ούγγρων που κλείνουν τα σύνορά μας με τα Σκόπια; Όχι! Στην Ευρώπη των Δανών; Ούτε να το συζητάμε! Θέλει, λέει ο κ. Σόιμπλε, να μας διαγράψει χρέος έναντι προσφύγων; Ίσως τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν κάποιοι δικοί μας πόσο ανεγκέφαλοι υπήρξαν όταν πόνταραν στο χρέος και στην διαγραφή του και όχι στις επενδύσεις. Αλλά αυτή είναι μία άλλη συζήτηση. Η συζήτηση που μας ενδιαφέρει τώρα είναι ότι χρειάζεται να έχουμε πλάνο για την επόμενη ημέρα. Για την ημέρα εκείνη που η Ευρώπη η ίδια θα ντρέπεται να δει τον εαυτό της στον καθρέπτη...

Θανάσης Μαυρίδης (liberal.gr)

Σχόλια

  1. Ισως το πιο απλο και εμπεριστατωμενο αρθρο πανω στο θεμα, χωρις δημοσιογραφιστικες κορωνες και φιοριτουρες.

    Σωστη σε βρισκω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις