Martin Luther King Το ωροσκόπιο του χαρισματικού ηγέτη


O Martin Luther King ήταν ένας μεγάλος πολιτικός αγωνιστής, ακτιβιστής υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων, αγωνιζόμενος όλη του τη ζωή για τα φυλετικά δικαιώματα και τιμώμενος με βραβείο Νόμπελ το 1964.
Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 15/1/1929 στις 1:00 το μεσημέρι στην Ατλάντα.
Ο φλογερός αυτός άνθρωπος, ο ηγέτης των αφροαμερικανών, αυτός που ονειρεύτηκε να τραβήξει δια παντός την κουρτίνα που χώριζε τους λευκούς από τους μαύρους στις τραπεζαρίες των τρένων, άσκησε τεράστια επίδραση στην πολιτική σκηνή του πλανήτη.

Από την ίδρυση της «Ένωσης για την Πρόοδο» στο «Μοντγκόμερι» με πρόεδρο τον ίδιο, άρχισε ένας αγώνας που συγκίνησε και συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να διαμαρτυρηθούμε. Επί πολλά χρόνια έχουμε δείξει απίστευτη υπομονή.
Έχουμε δημιουργήσει μερικές φορές στους λευκούς αδελφούς μας την εντύπωση ότι μας άρεσε ο τρόπος με τον οποίο μας μεταχειρίζονταν.
Ήρθαμε όμως εδώ για να λυτρωθούμε από την υπομονή εκείνη που μας κάνει να υπομένουμε οτιδήποτε το λιγότερο από την ελευθερία και τη δικαιοσύνη».
Το αμερικανικό έθνος είχε μόλις αποκτήσει μια νέα φωνή.
Έπειτα από 382 μέρες, οι μαύροι του «Μοντγκόμερι» είχαν αποκτήσει τη δική τους θέση στο λεωφορείο.

Λίγο αργότερα δημιούργησε τη «Συνδιάσκεψη της Χριστιανικής Ηγεσίας των Πολιτειών του Νότου» εγκαινιάζοντας πλέον και επίσημα, τον ισόβιο αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων.
Ο λόγος του ήταν πύρινος και συγκλονιστικός με το αξέχαστο «Έχω ένα όνειρο» και η δράση του ήταν άξια θαυμασμού χωρίς εμπάθεια και οργή.
Ένας στοχευμένος νους σε μια αξιολάτρευτη παρουσία.

Στις 20/9/58 δέχεται επίθεση με μαχαίρι από την «Αϊζόλα Κάρι» στο κέντρο του Χάρλεμ και τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος.
Γύρισε όλο τον κόσμο για να εκφράσει τις πεποιθήσεις του και συναναστράφηκε δεκάδες αρχηγούς κρατών.
Με την απονομή του Νόμπελ, εκδίδεται παράλληλα το βιβλίο του "Γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε", ενώ ψηφίζεται ο Νόμος περί Πολιτικών Δικαιωμάτων που εξουσιοδοτεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιβάλλει την απάλειψη των φυλετικών διακρίσεων στους δημόσιους χώρους και να διώκει ποινικά τις διακρίσεις, τόσο στα κρατικά μέσα κοινής ωφέλειας όσο και στην απασχόληση.
Στις 5/8/1966, λιθοβολείται κατά τη διάρκεια πορείας στο Σικάγο.

Ο King όμως είχε ανοίξει τόσο τα φτερά του, που ενόχλησε πολλούς και μάλιστα του ιδίου χρώματος, υιοθετώντας μια εχθρική τακτική απέναντί του.
Στις 4/4/1968 δολοφονείται σε ηλικία 39 ετών από έναν λευκό «αδελφό» ενώ στεκόταν στο μπαλκόνι του μοτέλ στο οποίο είχε καταλύσει με τους στενούς συνεργάτες του, στο Μέμφις του Τενεσί.

Έτσι χάθηκε αυτός ο χαρισματικός Άνθρωπος, αφήνοντας πίσω του την αγαπημένη του γυναίκα, 4 παιδιά και έναν ιστορικό αγώνα.

Ο «Martin Luther King» ήταν Αιγόκερως με ωροσκόπο Δίδυμο και Σελήνη στους Ιχθύες.
Ο Βόρειος Δεσμός στον ωροσκόπο στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού σε τρίγωνο με τον Ήλιο, αλλά και ο Άρης στους Διδύμους στον πρώτο οίκο, έδωσαν σε αυτόν τον αγωνιστή, όλη τη θέρμη, το πάθος, την εντολή και την ικανότητα να επικοινωνεί τα πιστεύω του, με τον πιο αποτελεσματικό και διεισδυτικό τρόπο.
Η ευαίσθητη Σελήνη στους Ιχθύες ήταν σε τετράγωνο με τον Κρόνο σε γωνιακό οίκο, γεγονός που λειτούργησε σαν έναυσμα στη μάχη που έδινε, υπενθυμίζοντάς του τον εσωτερικό του πόνο.
Η Αφροδίτη επίσης στους Ιχθύες από τον 10ο οίκο του, στάθηκε ισόβια αφοσιωμένη στο γενικό καλό μέσα από το οποίο και ανεδείχθη.
Ο Ερμής στον Υδροχόο σε σύνοδο με το μεσουράνημα αλλά στον 9ο οίκο, τον ταξίδεψε και μεταφορικά, αλλά και πραγματικά, διαδίδοντας τις αξίες του.
Η αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο σε γωνιακούς οίκους (1ο – 7ο) και το τετράγωνό τους με τη Σελήνη σε (ΤΑΥ) τον εξέθεταν στον κίνδυνο, φέροντας τις σοβαρές επιθέσεις που είχε δεχτεί, μέχρι τη θανατηφόρα.

Ο «Martin Luther King» υπήρξε ένα ρουμπίνι στο δαχτυλίδι των μαύρων όλου του κόσμου.

Κατερίνα Σαλωνίκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις