Παναγιώτης Χατζηστεφάνου Panagiotis Chatzistefanou Αποσπάσματα σκέψεων


Συνέχεια από σωσμένα κείμενα της σελίδας του facebook ενός σπουδαίου σύγχρονου διανοητή.

Ανοχή να ζητήσετε από τους οίκους που την πουλάν. Υπομονή να ψάξετε σε άγιους. Εγώ αν θέλω να αγιάσω θα το κάνω εκούσια και όχι ακούσια και επιβεβλημένα δια της βίας. Να αναζητήσετε αλλού λατρεία της αναβολής, στην αίθουσα αναμονής για το Διηνεκές Ολοκαύτωμα κερδίζουν μόνο όσοι βιάζονται, όχι όσοι διαπραγματεύονται στα περιθώρια της ελευθερίας να μην πεθάνουν.

Στην αίθουσα ατελέσφορων υποψηφιοτήτων για την Επιτροπή των Φαντασμάτων, η επιγραφή εισόδου έγραφε ξεκάθαρα - "Καλό δεν είναι μόνο το κακό, κακό δεν είναι μόνο το καλό, καλό δεν είναι μόνο το καλό, κακό δεν είναι μόνο το κακό". Το αθλιόφυτο στην γωνία δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει.

Σας θυμίζει κάτι από Άμλετ επειδή οι βαλίτσες σας είναι υπερφορτωμένες από δασκάλους που τις γέμισαν χωρίς την άδεια σας. Αν εστιάσετε στα πραγματικά γεγονότα, αυτά που "αποσιώπησαν τα μανιτάρια", τότε θα ανακαλύψετε την αλήθεια για ένα μέρος της ιστορίας, και τίποτε άλλο παραπέρα, συγκεκριμένα θα μάθετε το μόνο μέρος της αλήθειας που σας ανήκει, εκείνο που θα γράψετε εσείς. Η δική μου αφήγηση ανήκει μόνο σε μένα και το ίδιο ισχύει για όλους.

Παναγιώτης Χατζηστεφάνου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις