Οι 12 Σελήνες στο ζωδιακό και πώς εκφράζονται ΜΕΡΟΣ Α’


Η Σελήνη εκτός των άλλων σημαντικών ρόλων της συμβολίζει τη θηλυκή αρχή μέσα μας.
Η μυστήρια γυναίκα που ακούει στο όνομα Σελήνη έχει δύο όψεις, μία σαγηνευτική και μία τρομακτική. 

Γι αυτή γράφτηκαν χιλιάδες τραγούδια, που αναφέρονται στη δισυπόστατη φύση της, ενώ εκατομμύρια μάτια ανά τους αιώνες στρέφουν το βλέμμα τους επάνω της, κάθε φορά που ακτινοβολεί το φως της.
Η επίδρασή της στην καθημερινότητά μας είναι άμεση και καθοριστική, παίρνοντας τις ιδιότητες των ζωδίων που επισκέπτεται.
Ας δούμε πώς χρωματίζεται σύμφωνα με τα ζώδια και πώς μας επηρεάζει.

Σελήνη στον Κριό
Σηκώνομαι ευδιάθετος, απολαμβάνω τον καφέ μου στα γρήγορα γιατί έχω πολλά να κάνω και ξεκινάω με χαρά και πάντα ενθυμούμενος τη ρήση «Το γοργόν και χάριν έχει».
Βάζω φτερά στους ώμους και τρέχω να προλάβω με αυτοπεποίθηση καρδινάλιου, να ψωνίσω, να καθαρίσω τον κήπο, να κρεμάσω το καινούργιο φωτιστικό, να πάω το σκυλί στο γιατρό, το αυτοκίνητο για βενζίνη και πλύσιμο για να λάμπει, μετά να πάω στην προπόνηση του box για να εκτονωθώ, να πάρω την Έλενα τηλέφωνο για μία συναρπαστική βραδιά, αλλά δυστυχώς στο δρόμο για το βενζινάδικο τράκαρα!
Η ορμητικότητα και ο ενθουσιασμός που προκαλούνται από αυτή τη θέση της Σελήνης, χρειάζονται προσοχή ώστε να μην κοπούν απότομα τα πολύχρωμα φτερά, αντικαθιστώντας τον καφέ με ένα ρόφημα βαλεριάνας και την υπερβολική σιγουριά με έναν φορητό μετρητή αδρεναλίνης.

Λέξεις κλειδιά: Ορμητικότητα, ενθουσιασμός, παρορμητισμός, ταχύτητα, αυτοπεποίθηση, γυμναστήριο, υπερβολή, απερισκεψία, push ups.

Σελήνη στον Ταύρο
Θα προσπαθήσω να σταθώ στη στάση του λωτού ηρεμώντας απέναντι από το αναμμένο stick, ανασαίνοντας βαθιά κάθε 3 λεπτά.
Έπειτα πρέπει να πάω στην τράπεζα να καταθέσω τη δόση του δανείου, να αλλάξω τη διακόσμηση του σαλονιού και πριν πάω στην έκθεση στη gallery, να μαγειρέψω για να απολαύσω το φαγητό μου.
Θέλω να συλλογιστώ με την ησυχία μου ξαπλωμένη στον καναπέ για τα οικονομικά μου και τις αγορές που πρέπει να κάνω με σύνεση.
Ναι, αλλά πέρασαν 2 μέρες και οι προσφορές εξανεμίστηκαν από άλλους επιτήδειους, η δόση δεν θα μπει γιατί θα χρειαστούν τα χρήματα για άλλο σκοπό και ο πίνακας που σας άρεσε στη gallery δεν θα σας περιμένει.
Η υπομονή δεν είναι φρούτο που παραωριμάζει πάνω σε ένα ανάκλιντρο, χρειάζεται και η δράση, που εν προκειμένω είναι η έγκαιρη κατανάλωσή της.

Λέξεις κλειδιά: Σταθερότητα, αισθητική, διακόσμηση, οικονομικά, μαγειρική, συνέπεια, υπομονή, ραθυμία.

Σελήνη στους Διδύμους
Έκλεισα το εισιτήριο για Παρίσι τόσο φθηνά, που από τη χαρά μου διάβασα και το υπόλοιπο κεφάλαιο από το μυθιστόρημα που βασάνιζα τόσο καιρό.
Πήγα επιτέλους και στο διευθυντή και απαρίθμησα τα αιτήματά μου, τηλεφώνησα σε πάμπολλους πελάτες και κανόνισα ραντεβού, ενώ παράλληλα διαπραγματεύτηκα κι εκείνη την ξύλινη κρεβατοκάμαρα.
Ο κολλητός μου με πέτυχε σε εγκεφαλική αναγέννηση και τον συμβούλεψα άριστα.
Η επικοινωνιακή άνθιση της Σελήνης σε αυτό το ζώδιο διεγείρει τον αυθορμητισμό και την τάση διεκπεραίωσης, δημιουργώντας μια πνευματική ανάταση.
Λόγω του ότι το μυαλό απλώνει παντού πλοκάμια αν πραγματοποιηθούν τα μισά από όσα κανονίστηκαν, θα πρέπει να κεράσουμε ένα τσίπουρο τον Ερμή που μέσα στο πυκνό χιόνι, μας έδωσε έλκηθρο για να αντιμετωπίσουμε την αστάθεια και την αβεβαιότητα της Σεληνιακής αυτής θέσης.

Λέξεις κλειδιά: Επικοινωνία, ταξίδια, συγγραφή, πνευματική διέγερση, διεκπεραίωση, μεταφορικό μέσο, ετοιμολογία, οξύτητα αντίληψης, αστάθεια, επιπολαιότητα.

Σελήνη στον Καρκίνο
Σήμερα αποφάσισα να αντικαταστήσω το βρεγμένο χαρτομάντιλο με αναμμένα κεριά και ένα ρομαντικό γεύμα, καλώντας το αγαπημένο μου πρόσωπο για να του δείξω πόσο το αγαπώ και να λυθούν οι παρεξηγήσεις. 
Η αγάπη είναι ανάγκη που πρέπει να βρει τη διέξοδό της γι αυτό χωρίς εγωισμούς θα την αναδείξω.
Πριν αρχίσω τις ετοιμασίες, πέρασα και από τη μαμά μου να της αφήσω λουλούδια, νιώθω τύψεις κάθε φορά που της μιλάω απότομα.
Το γεύμα βρήκε τη θέση του στο στομάχι, αλλά η υπερευαισθησία που προκαλεί η Σεληνιακή αυτή θέση με τη φιμωμένη λογική, μετέτρεψε το σκηνικό σε βραζιλιάνικο μελό.
Λύση δεν βρέθηκε στα φλέγοντα θέματα, που η συναισθηματική κουβέρτα δεν είναι αρκετή για να σβήσει.
Στη Σεληνιακή αυτή θέση, ο συναισθηματισμός δεν πρέπει να χρειάζεται πάνες ακράτειας.

Λέξεις κλειδιά: Συναίσθημα, οικογένεια, υπερευαισθησία, γκρίνια, αποκατάσταση σχέσεων, συλλογές, αλλαγές διάθεσης.

Σελήνη στο Λέοντα
Ξεκινάω με μια περιπολία στη ντουλάπα μου, διαλέγω την πιο glamour ενδυμασία και κλείνω εισιτήριο για το θέατρο, αφού πρώτα περάσω από το κομμωτήριο για να στυλιζάρω το μαλλί.
Η θεατρική παράσταση ήταν τέλεια αλλά για τον διπλανό μου την έκλεψε το δικό μου παρουσιαστικό, αφού με φλέρταρε επίμονα κάθε φορά που άναβαν τα φώτα, μέχρι το τέλος ή τουλάχιστον αυτό ικανοποιεί την αλαζονεία μου και αυτό θέλω να πιστεύω.
Η διάθεσή μου έμοιαζε με την ταινία «Μια βραδιά στο Notting Hill» αναπολώντας τους διαλόγους στο φλερτ του Hugh Grant με την Julia Roberts.
Στο φαντασμαγορικό δείπνο που ακολούθησε, δεν παρέλειψα να υπάρχει στο τραπέζι το επιδόρπιο των επαγγελματικών μου στόχων.
Ο δυναμισμός αυτής της Σεληνιακής θέσης σε συνδυασμό με τις ψυχαγωγικές της εκφάνσεις, είναι πράγματι απολαυστικά.

Λέξεις κλειδιά: Γενναιοδωρία, χόμπι, δραστηριότητα, ψυχαγωγία, έρωτες, φλερτ, επαγγελματικές ευκαιρίες, θεατρικότητα, αλαζονεία, εγωκεντρισμός.

Σελήνη στην Παρθένο
Ο λογιστής ακόμα δεν με πήρε τηλέφωνο για να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες που του είχα πει.
Ευτυχώς τον βρήκα και μέχρι να έρθει έχω χρόνο να βάλω σε τάξη το γραφείο μου, τα χαρτιά της εφορίας, να καθαρίσω γιατί μου έλειψε η μυρωδιά της λεβάντας, να τακτοποιήσω σε σειρά τα παπούτσια στην παπουτσοθήκη και να μπω και στο internet να ψάξω το διαιτολόγο, που τόσο καιρό λέω να επισκεφτώ.
Συγκεντρώνομαι στη λεπτομέρεια και οργανώνω όσο καλύτερα μπορώ τις μέρες μου ώστε να απαλλαγώ από τις συσσωρευμένες ευθύνες, τονώνοντας παράλληλα και τον οργανισμό μου.
Μην το παρακάνουμε όμως και αδειάσουμε τα κουτιά των βιταμινών και της αλόης από τα φαρμακεία, γιατί η φύση της Σελήνης στην Παρθένο δεν καταπίνει την αταξία, ακόμα και σε μορφή ευεξίας.

Λέξεις κλειδιά: Οργάνωση, ανάλυση, λεπτομέρεια, κριτική σκέψη, έναρξη δίαιτας, αποτοξίνωση, διευθέτηση εκκρεμοτήτων.

Κατερίνα Σαλωνίκη

Για το astrology.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις