Οι 12 Σελήνες στο ζωδιακό και πώς εκφράζονται ΜΕΡΟΣ Β’


Η Σελήνη εκτός των άλλων σημαντικών ρόλων της συμβολίζει τη θηλυκή αρχή μέσα μας.
Η μυστήρια γυναίκα που ακούει στο όνομα Σελήνη έχει δύο όψεις, μία σαγηνευτική και μία τρομακτική.
 
Γι αυτή γράφτηκαν χιλιάδες τραγούδια, που αναφέρονται στη δισυπόστατη φύση της, ενώ εκατομμύρια μάτια ανά τους αιώνες στρέφουν το βλέμμα τους επάνω της, κάθε φορά που ακτινοβολεί το φως της.
Η επίδρασή της στην καθημερινότητά μας είναι άμεση και καθοριστική, παίρνοντας τις ιδιότητες των ζωδίων που επισκέπτεται.
Ας δούμε πώς χρωματίζεται σύμφωνα με τα ζώδια και πώς μας επηρεάζει.

Σελήνη στο Ζυγό
Σε φώναξα να έρθεις από το σπίτι για να συνεχίσουμε το project.
Η συνεργασία μας είναι πολύ αρμονική και αν διαπληκτιστήκαμε κάπου δεν είναι σπουδαίο, οι διαφωνίες συνθέτουν εποικοδομητικό αποτέλεσμα.
Συγνώμη και για τα συνεχή τηλεφωνήματα, αυτές τις μέρες τυγχάνω ιδιαίτερης κοινωνικής έξαρσης, όλοι κάτι προτείνουν και είναι αρκετά δελεαστικό για μένα.
Η διπλωματία αυτής της Σεληνιακής θέσης κάνει τους άλλους να ανταποκρίνονται αδιαμαρτύρητα, ενώ παράλληλα το επικοινωνιακό διπλωματικό ταλέντο, τοποθετεί και ένα λουλούδι στο βάζο για το σύντροφο, που κατσαδιάστηκε εχθές.
Η Σελήνη στο Ζυγό ισορροπεί όσο ένα δίωρο πρόγραμμα pilates, αναπτύσσοντας την αίσθηση της αρμονίας.
Επιλύονται δίκαια τα θέματα που έχουν προκύψει, ενώ είναι ιδανική θέση για τους αγοραστές των μονόπετρων και τη συνοδεία της πρότασης γάμου.

Λέξεις κλειδιά: Συντροφικότητα, συνεργασίες, ισορροπία, αρμονία, διπλωματία, σύμπτυξη σχέσεων, δικαστήριο, επιμονή.

Σελήνη στο Σκορπιό
Δυστυχώς δεν απέδωσα σωστά στο προχθεσινό δίλημμα να μείνω σπίτι να συγκεντρωθώ ή να πάω στο περιβόητο πάρτι, διαλέγοντας το δεύτερο.
Γοητεύτηκα από τον πολλά υποσχόμενο μελαχρινό και ακόμα περιμένω τηλέφωνο.
Είμαι σε ένταση και από το μυαλό μου περνάνε μαύρες σκέψεις ζήλιας και θυμού, ενώ οι φίλες μου αντί να με ακούσουν πήγαν για καφέ, εξάπτοντας την κτητικότητά μου.
Περίεργα τα συναισθήματα των ημερών αυτής της θέσης της Σελήνης, η οποία δημιουργεί αναστάτωση και σκιές στην εσωτερική μας ηρεμία.
Οι νέες γνωριμίες καταλήγουν συχνά να μοιάζουν με σκιάχτρα, αλλά και χωρίς αυτή τη μορφή, έχουν τη στάμπα του εφήμερου.
Η Σελήνη στον Σκορπιό δίνει την ευκαιρία για διαλογισμό και εσωτερική απομόνωση, που είναι πιο ωφέλιμα από την επιβάρυνση με ένα γλέντι, όπως θα ανακαλύψουμε στο φινάλε.

Λέξεις κλειδιά: Κτητικότητα, μπελάδες, αρνητικές σκέψεις, σεξουαλικότητα, πάθη, νευρικότητα, εσωτερική απομόνωση, διαλογισμός.

Σελήνη στον Τοξότη
Ε ρε γλέντια!! Που θα έλεγε και ο αείμνηστος Ευγένιος Σπαθάρης μέσα από τη φιγούρα του αγαπητού καραγκιόζη.
Φοράω τα πιο καλοκαιρινά χρώματα μέσα στο καταχείμωνο, έχω ένα χαμόγελο αισιοδοξίας και χαράς και νομίζω πως ο superman με περιμένει στο ασανσέρ για να με ταξιδέψει.
Περνάω από το συμβολαιογράφο να κανονίσω επιτέλους τη διαδικασία της αποδοχής εκείνης της κληρονομιάς, καταθέτω τα χαρτιά μου στα 40 μου για την αποδοχή της φοίτησής μου στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, προγραμματίζω συνάντηση για την εκμάθηση Judo σε ιδιαίτερα μαθήματα, νιώθω πολύ τυχερός γιατί όλα έμοιαζαν σαν να με περίμεναν και κανονίζω τη βραδινή μου διασκέδαση, αφού πρώτα έχω επισκεφτεί ένα χαμάμ.
Η Σελήνη στον Τοξότη πέρα από αισιοδοξία, χαρίζει και μια Ινδιάνικη κούκλα καλής τύχης, την οποία το φιλοσοφικό του πνεύμα θα χρησιμοποιήσει δεόντως.
Αν η υπερβολή καταφέρει να μην αποχρωματίσει τις μέρες, είναι ίσως η καλύτερη θέση της Σελήνης.

Λέξεις κλειδιά: Κέφι, αισιοδοξία, φιλοσοφία, στοχασμός, διασκέδαση, πολεμικές τέχνες, σωματική ενέργεια, ταξίδια, καλοτυχία, επέκταση.

Σελήνη στον Αιγόκερω
Ξαφνικά στέγνωσα πιο πολύ και από το ρούχο που ξέχασα κοκαλωμένο στο καλοριφέρ.
Η διάθεσή μου έπεσε και μη με πιέζεις με την καλοσυνάτη παρουσία της Τζενούλας γιατί δεν έχω όρεξη για αβρότητες, ακόμα και αν με ενδιαφέρει πολύ η επαγγελματική της πρόταση.
Είναι ο μόνος λόγος για να έρθω σε αυτό το ανούσια επιτηδευμένο εστιατόριο, ακόμα και αν παραδεχτώ πως έχει καλό φαγητό και σέρβις, αλλά όπως ξέρεις η σχέση μου με το φαγητό παραμένει τυπική.
Η ψυχρή διάθεση αυτής της θέσης μπορεί να φτάσει σε ακρότητες συμπεριφοράς γινόμενοι πιο ξινοί και από το λεμόνι.
Η αφοσίωση στον στόχο και η συνέπεια είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα, στα μόνα που μπορεί να υποκύψει η ελαχιστοποιημένη κοινωνικότητά μας.
Τα συναισθήματα ωχριούν μπροστά στις πρακτικές ανάγκες και η μόνη συνοδεία που ευχαριστιόμαστε είναι ίσως ένα ποτήρι margarita με διπλάσιο αλάτι.

Λέξεις κλειδιά: Μελαγχολία, πρακτικότητα, λογική, επαγγελματικά, ανάδειξη στόχων, πίεση, απώθηση, φιλοδοξία, αυστηρότητα.

Σελήνη στον Υδροχόο
Τελικά δεν είναι ο καθρέφτης στον τοίχο που κάνει μονότονο το διάκοσμο.
Είναι ο διάκοσμος που χρειάζεται ανανέωση και αυτό θα πράξω πολύ σύντομα.
Ας πάω από το cafe που περιμένουν τα παιδιά, αργότερα για ένα μπασκετάκι και μετά να απολαύσω και εκείνη την πικάντικη, που με κοιτάζει πονηρά κάθε φορά που περνάω.
Φυσικά και δεν διακινδυνεύω τη σχέση μου, είναι αρκετά ανεξάρτητη για να χρειάζεται κάτι τέτοιο, μόνο αν πρόκειται για καινούργια φίλη, θα τη συμπεριλάβω στις επαφές μου.
Στο δρόμο άλλαξα γνώμη και πήγα να αγοράσω έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια που είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοια αγορά και συνεχώς την πάω πίσω ένεκα άλλων.
Δεν περίμενα να ανάψει το κινητό από τις κλήσεις των άλλων και εκνευρίστηκα γιατί δεν λειτουργώ με πίεση. Η ανάγκη μου να ανανεωθώ είναι μεγαλύτερη από τις επιθυμίες των άλλων.
Η Σελήνη στον Υδροχόο είναι ανατρεπτική με πολλά απρόβλεπτα, τάσεις για ξαφνικές αλλαγές και αναθεωρήσεις και καθόλου επιθυμητή φίλη, για όσους αρέσκονται στα πειθαρχημένα κοτσιδάκια.

Λέξεις κλειδιά: Ομαδικότητα, απρόβλεπτη συμπεριφορά, ανανέωση, ηλεκτρονικές συσκευές, νέες εμπειρίες, φιλίες, ανατροπές.

Σελήνη στους Ιχθύες
Γιατί δεν θέλεις να έρθεις μαζί μας; Έχουμε προσκλήσεις για μια συναυλία που άλλοι θα παρακαλούσαν να έβρισκαν ακόμα και ένα ακριβό εισιτήριο.
Μη δίνεις τόση σημασία σε ένα όνειρο ώστε να το αφήνεις να σου αλλάζει το πρόγραμμα.
Αν η διαίσθησή σου βγει αληθινή και τον δεις με καινούργια, ακόμα καλύτερα για να το συνειδητοποιήσεις.
Εντάξει σε αφήνουμε, είσαι συναισθηματικά φορτισμένη και έχεις ανάγκη να μείνεις μόνη.
Ίσως φταίει και ο χθεσινός καβγάς με την αδερφή σου, που σου είπε πως το συναίσθημά σου την καταπιέζει. Όλο αυτό σου δημιουργεί ανασφάλεια, αν ονειρευτείς στο δικό σου κόσμο θα επανέλθεις πάλι δριμύτερη.
Η θέση αυτή της Σελήνης μας εγκλωβίζει, κάνοντάς μας συναισθηματικά ευάλωτους, ειδικά αν υπάρχει λόγος. 
Τις μέρες αυτές μπορούμε να καταφύγουμε σε μια τρυφερή αγκαλιά, μία ρομαντική και απλοϊκή βόλτα, με την προϋπόθεση να μην δούμε τους άλλους σαν λούτρινα που απορροφούν την κλάψα μας.

Λέξεις κλειδιά: Ανασφάλεια, διαίσθηση, όνειρα, ποτό, συναισθηματική φόρτιση, yoga, μεταβλητότητα, καταφύγιο, περίσκεψη.

Κατερίνα Σαλωνίκη

Για το astrology.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις