Περί αστρολογίας στην Ελλάδα


Μετά το χθεσινό σεμινάριο της Εβίτας Ζαχαριάδου και του Θανάση Ματσώτα, νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για το αστρολογικό επίπεδο στην Ελλάδα που δυστυχώς είναι και αυτό χαμηλό όπως πολλά άλλα.
Το χθεσινό όμως σεμινάριο αποτελεί ελπίδα εξέλιξης!
Είχα τη χαρά και την τιμή να συμβάλω με τον τρόπο μου βλέποντας και βιώνοντας την ακούραστη δουλειά τους και θαυμάζοντας τη σοβαρή αντιμετώπιση μιας ΜΗ εμπορικής αστρολογίας.
Ένα αρτιότατο σεμινάριο που καθοδηγούσε εσωτερικά και συνδυαστικά, αφήνοντας τον καθένα να κατανοήσει βαθύτερα νοήματα, μιλώντας και για την ικανότητα της πρόβλεψης και ποιοί και πώς μπορούν να τη διαχειριστούν.

Με αφορμή αυτό το σεμινάριο που άφησε άναυδους όσους το παρακολούθησαν, επιθυμώ να δηλώσω προς πάσα κατεύθυνση πως είναι γελοίο και ανήθικο να διδάσκουν άνθρωποι που έχουν μάθει αστρολογία μόλις 2 χρόνια, που τολμάνε να παρουσιάζονται στο ανυποψίαστο κοινό σαν ειδήμονες, που γράφουν σε site χωρίς να γνωρίζουν Ελληνικά, σύνταξη και γραφή.
Η αστρολογία του τίποτα, χωρίς γνώση, ταλέντο, έμπνευση, πρωτοτυπία, ικανότητα σύνθεσης και ερμηνείας και το χειρότερο, με επαναλαμβανόμενες αντιγραφές.

Αυτοί που τολμάνε να ζητάνε τα λεφτά των άλλων για να τους πουν αυτό που ΔΕΝ γνωρίζουν, που ουδέποτε προσέγγισαν ή νομίζουν πως έχουν προσεγγίσει, μέσα από μια προσπάθεια να συγκαλύψουν τα δικά τους συμπλέγματα.
Μια συρραφή από Bailey, Blavatski και Aivanhov συνδυασμένη με ιδιοσυγκρασιακά τερτίπια, λίγη πλανητική χρυσόσκονη και μπόλικο αναμασημένο ψυχολογικό καρύκευμα, δεν είναι αστρολογία, είναι κοροϊδία.

Δεν συζητώ για τους απατεώνες που ζητάνε χιλιάδες ευρώ για να λύσουν τα μάγια και που γνωρίζω ποιοι είναι και εγώ και άλλοι.
Απεχθάνομαι όλο αυτό το παρανοϊκό θέατρο που ακόμα και η παράνοιά του είναι αστεία και ασήμαντη.
Γελάω με το «αγάπη και φως» που ασφυκτιά μέσα στη γραφικότητα μιας αρχετυπικής χαζομάρας και τρομάζω με το θράσος των επίδοξων δήθεν αστρολόγων, της αμορφωσιάς και της χαμηλής νοημοσύνης.

Αντιθέτως σέβομαι , εκτιμώ και θαυμάζω την προσπάθεια, τη διεισδυτικότητα και τη γνώση ορισμένων ανθρώπων και εύχομαι να καθαρίσει ο τόπος από τους τσαρλατάνους και όσους βλέπουν την αστρολογία μόνο σαν μέσο συσσώρευσης χρημάτων ειδικά σε αυτούς τους μαύρους καιρούς.

Επανερχόμενη στο σεμινάριο «Coaching by your stars» εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εβίτα Ζαχαριάδου και στον Θανάση Ματσώτα για όσα μας διαπέρασαν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις