To tip ενός Δίδυμου και ο δεκάλογος που τον εκφράζει


Τι εκφράζει έναν Δίδυμο?


Η γενναία φράση του αξέχαστου Δίδυμου, ηγέτη της Κουβανικής επανάστασης, Che Guevara: «Είναι θλιβερό να μην έχεις φίλους, αλλά είναι ακόμα πιο θλιβερό να μην έχεις εχθρούς». Ένας Δίδυμος αντιλαμβάνεται πλήρως πως χωρίς δράση δεν υπάρχει αντίδραση και χωρίς αντίδραση, δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει.

Ο χορός και η προσωπικότητα της μαγικής Διδύμου χορεύτριας Josephine Baker, που μάγεψε το Παρίσι του μεσοπολέμου με τον ηδυπαθή χορό της. Η ανάμειξη τόσων φυσιογνωμιών χορεύοντας με το ίδιο πάθος, εξάπτει την χαμαιλεοντική διάθεση ενός Δίδυμου.

Η αέρινη φλόγα της Διδύμου Marilyn Monroe που η φιλήδονη παρουσία της στιγμάτισε τον κινηματογραφικό χώρο, καταλαμβάνοντας όσο περισσότερο χώρο της άφηνε κάποιος, όπως αρέσκεται να κάνει ένας Δίδυμος.

Οι στίχοι και η μουσική του Δίδυμου Bob Dylan που βραβεύτηκε από την Αμερικάνικη Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών ως πολυτάλαντος τραγουδοποιός, σαν γνήσιος εκπρόσωπος του ζωδίου.

Το συγγραφικό έργο του διανοητή Δίδυμου Jean Paul Sartre, που διαπότισε με τις ιδέες του έναν ολόκληρο αιώνα, αποστρέφοντας από τη ζωή του κάθε περιορισμό, εκτός από εκείνον του να πράττει και να σκέφτεται ισόβια χωρίς συμβιβασμούς και όρια.

Τα εξωτικά παπούτσια του Δίδυμου σχεδιαστή μόδας Salvatore Ferragamo, που κεντρίζουν κάθε φαντασία, προκαλώντας ασταμάτητα σχόλια θαυμασμού και ζητωκραυγές μοναδικής επινόησης.


Η μουσική του Δίδυμου συνθέτη Igor Stravinsky που αποτελεί έμπνευση για έναν Δίδυμο, με την πολυπλοκότητα στο ρυθμό, στη μελωδία και στην τεχνική του.

Τα ιδιάζοντα ημερολόγια της Διδύμου συγγραφέα Anne Frank, που η τέχνη του γραπτού της λόγου ξεπέρασε το νεαρό της ηλικίας της κάνοντάς την να αποδράσει από μια σκληρή πραγματικότητα, λίγο πριν το σύντομο τέλος της.

Η ατίθαση και πολυμορφική φύση της Διδύμου Angelina Jolie, που μέσα από τις τόσες εκδοχές της ζωής της, ψάχνει ακόμα εκείνη που θα την ικανοποιήσει.

Τα fast food, οι παρουσιάσεις βιβλίων, οι πρεμιέρες κινηματογραφικών έργων, τα μπαράκια με χαμηλή μουσική αλλά με πολύ κόσμο για να ακούγονται, τα σεμινάρια, τα ταξίδια με τρένο, αεροπλάνο ή καράβι για να μην οδηγούν παρά μόνο να σκέφτονται, που γίνονται αγαπημένοι χώροι για έναν Δίδυμο, που αναζητά τρόπο και αποφεύγει τον κόπο.

Το tip του Δίδυμου
Είμαι πολύ περίεργος να δω τι συνέβη χθες με εκείνο το ζήτημα που προέκυψε ανάμεσα στην Αλίκη και τον Κώστα. Έχω τρόπο να βοηθήσω, αλλά μάλλον πρέπει να διαμορφώσω τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να ζητήσουν εκείνοι την βοήθειά μου. Εν τω μεταξύ πεινάω και θα φτιάξω κάτι πρόχειρο να φάω, ή ακόμα καλύτερα θα παραγγείλω. Θα αράξω να ακούσω εκείνο το cd των «Air Supply» και να γράψω και κανένα τσιτάτο να ανεβάσω στο fb. Τώρα με την κρίση δεν έχω δουλειά, αλλά μεταξύ μας, δεν είμαι εγώ για οκτάωρες βάρδιες. Το παν είναι να δουλεύει το μυαλό. Άλλωστε ρωτώντας πας στην Πόλη και εγώ θέλω να φτάσω απολαυστικά, ακόμα και αν βιάζομαι για τον επόμενο προορισμό μου.

Κατερίνα Σαλωνίκη

Για το astrology.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις