Παναγιώτης Χατζηστεφάνου Περί δηλώσεις Φίλη


"Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο.

Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο.", δηλώνει το τραγικό δίποδο Φίλης, και προκαλεί τους Ελληνιόλους γονείς.

Οι τελευταίοι όμως διαμαρτύρονται για όλους τους λάθος λόγους, επειδή ως Ελληνιόλοι που είναι αυτοί οι γονείς είναι εξίσου εμετικοί κρετίνοι όσο και ο Φίλης, ο οποίος εξ' άλλου είναι γέννημα-θρέμμα αυτού του ανάπηρου νοητικά λαού και τους εκπροσωπεί τέλεια.
Τους ενοχλεί η μπουρδολογία του Φίλη επειδή δήθεν τους υποδεικνύεται πως να αποκαλούν τις αποτυχημένες εκτρώσεις που αποκαλούν παιδιά τους, αυτά τα πυροβολημένα, άχρηστα, αγράμματα, αγενή μόγγολα που περνάνετελεια, μόνοαγάπη και δεν συμμαζεύεται.

Τους ενοχλεί επίσης επειδή δήθεν υπαγορεύονται ιδεολογικές αφηγήσεις που θίγουν τα φιλομοναρχικά τους αισθήματα, πατσαβούρες δουλάρες καθώς είναι από την φύση τους, τελειωμένοι αγροίκοι που ονειρεύονται Κοκούς και διάφορα τέτοια συφιλιδικά αποστήματα.

Αυτό που θα έπρεπε να τους ενοχλεί είναι το δηλητηριώδες ψέμα που κρύβεται σε αυτή την καταγέλαστη οδηγία προς εκπαιδευτικούς.
Κανένα παιδί ανθρώπων δεν είναι ίσο. Αν νομίζει οποιοσδήποτε ότι το παιδί του Πρίγκηπα Ουίλιαμ και της Κέητ Μίντλτον είναι ίσο με το παιδί ενός χωρικού στην Ινδονησία, τότε απλά είναι ηλίθιος.

Οι κοινωνικές ανισότητες και η ταξική αδικία είναι πραγματικότητες αδιαμφισβήτητες και οποιοσδήποτε προσπαθεί να τις απαξιώσει απλά προπαγανδίζει υπέρ μιας ουτοπίας που αποσιωπεί την ανάγκη και το δίκιο του ταξικού πολέμου μεταξύ κληρονομικά προνομιούχων και όσων γεννιούνται από φτωχά αρχίδια.

Η διαφορετικότητα, σιχαμένε δίποδε βόθρε Φίλη, είναι πρωταρχικά ταξική και οικονομική - από τα προνόμια που κληρονομεί κανείς εξαρτάται το ποιος είναι, όχι από τον μοναδικό του χαρακτήρα. 
Ο ίδιος χαρακτήρας σε μια φαβέλα και σε ένα παλάτι έχουν εντελώς διαφορετικές προοπτικές εξέλιξης.

Παναγιώτης Χατζηστεφάνου
2/6/2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις