10 διάσημα παραδείγματα που εκφράζουν έναν Λέoντα


Ο δεκάλογος ενός Λέοντα, τι τον εκφράζει και πώς εκφράζεται


Η φράση του μεγάλου Κουβανού ηγέτη Fidel Castro «Χωρίς την εξουσία, οι ιδεολογίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Με την εξουσία, σπάνια επιβιώνουν». Ένας Λέων που θέλει να επιβληθεί, γνωρίζει πως η εξουσία είναι ένας μονόδρομος που πρέπει να τον διαβεί με μοναδικό κίνητρο, να καταφέρει να του δώσει το όνομά του.Ο εμπνευστής της τεχνητής καρδιάς Λέων Alain Carpentier με το τεχνολογικό θαύμα των μεταμοσχεύσεων, που συναρπάζει κάθε Λέων που θέλει είναι να μεταδίδει τη χαρά της ζωής, αντλώντας την μέσα από το κέντρο του, που είναι η καρδιά.H ασταμάτητη καλλιτεχνική επιθυμία του θρύλου Robert De Niro, που θα μείνει στην ιστορία για τις ταινίες και τις ερμηνείες του αλλά και για το γεγονός πως δεν άντεξε χωρίς δημοσιότητα και χειροκρότημα συνεχίζοντας χωρίς όρια, όπως κάθε Λέων που σέβεται τις αναπηρίες του.Τα συγγραφικά έργα του Λέοντα Charles Bukowski που εξιτάρουν την τζογαδόρικη πτυχή ενός Λέοντα, τη διάθεση για διαφορετικότητα, την ακάλεστη προτροπή για αβίαστη έκφραση και την τάση να επιμένει στο σκοπό του με οποιοδήποτε μέσο.Η ιέρεια της ιστορίας της μόδας Λιονταρίνα Coco Chanel που επινόησε μια αυτοκρατορία δημιουργημάτων. Ένας Λέοντας προσκυνά το γεγονός πως εφηύρε τη ζωή της παίρνοντας ως δεδομένο πως οτιδήποτε δεν της άρεσε είχε το αντίθετό του, το οποίο οπωσδήποτε θα της άρεσε. Η επιθυμία της να ξεχωρίσει πάση θυσία, συμφωνεί με την ακόρεστη επιθυμία ενός Λέοντα.Οι προκλητικοί Λέοντες σκηνοθέτες Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick και Roman Polanski, που με τις ταινίες τους σόκαραν το κοινό μέσα από φετίχ, παθιασμένους έρωτες, sex, αίμα, μυστήριο, με σκοπό να εντυπωσιάσουν. Το να κάνουν το κοινό να απορεί ή να υποφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο είναι η τακτική ενός Λέοντα, που σέβεται την καλλιτεχνική του υπόσταση.


Ο πρωτοπόρος του κινήματος και βασιλιάς της pop art Λέων Andy Warhol, που για τους ενάντιούς του έγινε χωρίς λόγο διάσημος για τα πορτρέτα του και την ανυπόφορη έπαρσή του. Ένας Λέων όμως δεν είναι ποτέ χωρίς λόγο διάσημος γι αυτό και όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, θα ισχυριστεί ένας άλλος Λέων.Η βασιλική καριέρα της Λιονταρίνας Madonna που πρωταγωνιστεί για δεκαετίες, εναλλάσσοντας όλα εκείνα που τολμά ένας Λέων, μέσα από συνεχείς προκλήσεις. Η δε αμετάπειστη θέση της πως έχει πλέον αντικατασταθεί, αποτελεί διεγερτικό για ένα Λέοντα που δεν αντέχει να χάνει.Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λέων Ben Affleck, που όταν βαρέθηκε τους μικρούς ρόλους σε ασήμαντες ταινίες έγραψε ένα σενάριο φτάνοντας γρήγορα στο Όσκαρ. Ανελέητα προκλητικός και αυτός με σκοπό την επιτυχία, επιβεβαιώνει την αστείρευτη ενέργεια ενός Λέοντα προς την αναγνώριση.

Οι πλειστηριασμοί, οι εκθέσεις χρυσών αντικειμένων, οι δημοπρασίες, οι λέσχες, τα καζίνο, τα θέατρα, ο κινηματογράφος, τα συνέδρια, τα έδρανα, οι δεξιώσεις, τα εγκαίνια, οι πρεμιέρες, τα χλιδάτα εστιατόρια και ξενοδοχεία, είναι τα μέρη που εκφράζουν έναν Λέοντα και που επιδιώκει να διασκεδάζει και να τα απολαμβάνει.

Kατερίνα Σαλωνίκη
Για το astrology.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις