Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στις 18/8 στον Υδροχόο


Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου στις 18/8 στις 12.26 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και συγκεκριμένα στην 26η μοίρα του Υδροχόου.

Συνοδεύεται από Σεληνιακή έκλειψη (παρασκιάς) που λειτουργεί όμως σαν κανονική Πανσέληνος, λόγω της οριακής ανοχής των μοιρών που χρειάζεται για να λειτουργήσει σαν έκλειψη.
Ωστόσο δεν παύει να είναι ιδιαίτερα σημαντική και στις δύο υποστάσεις της, λόγω και της αρμονικής συμμετοχής του Ουρανού κυβερνήτη του ζωδίου του Υδροχόου, που αφορά άμεσα η Πανσέληνος.
Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης έχουν η σύνοδος Ερμή – Δία στην Παρθένο και η σύνοδος Άρη – Κρόνου στον Τοξότη που καθορίζουν συνδυαστικά τις εξελίξεις.

Η Υδροχοϊκή επιρροή αυτής της Πανσελήνου είναι ότι χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, ώστε να αποφορτιστούμε από την πίεση, την σκληρή πειθαρχία και τις ανελέητες υποδείξεις που καραδοκούν σε κάθε μας βήμα.
Η Πανσέληνος αυτή μας προτρέπει να αξιολογήσουμε χωρίς κανένα συναισθηματισμό, ποιες από τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς έχουμε την ευχαρίστηση να ακολουθήσουμε και ποιες να περιφρονήσουμε με σαρκασμό.
Το θέμα όμως παραμένει πάντα ένα και ουσιώδες. Να αξιολογήσουμε σωστά και να προχωρήσουμε μεθοδικά και όχι να αποποιηθούμε απλά τις ευθύνες μας γιατί κουραστήκαμε να ακούμε το δίκιο των άλλων.
Λύτρωση σε αυτή την Πανσέληνο σημαίνει βλέπω καθαρά, συνειδητοποιώ, αφουγκράζομαι και έχω το θάρρος και την τόλμη να πάω ενάντια στο κατεστημένο αλλά έχω και τη γενναιότητα να παραδεχτώ τα λάθη μου και να αποδώσω τις οφειλές μου.

Αυτοί που πρέπει να ενεργήσουν άμεσα είναι οι Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες. Αυτοί του 1ου δεκαήμερου να αντιμετωπίσουν σαφώς και χωρίς δεύτερη σκέψη τις ευθύνες τους και αυτοί του 3ου να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με καλή πρόθεση.

Ευνοημένοι αρκετά οι Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι ειδικά του 3ου δεκαήμερου που καλούνται να σκεφτούν πώς θα τελειώσουν μια υπόθεση που εκκρεμεί καιρό και σχετίζεται με εργασιακά θέματα, παρασκήνιο και ύπουλες ενέργειες.

Σκορπιοί και Ταύροι, χρειάζονται πολλές αλχημείες για να καταφέρουν να πάνε τα πράγματα εκεί που θέλουν ειδικά σε επαγγελματικό και οικογενειακό επίπεδο. Καλούνται λοιπόν να δείξουν το μέγεθος των δεξιοτήτων τους υποβοηθούμενοι από πληροφορίες που έχουν συλλέξει και καταχωρήσει.

Υδροχόοι, Ζυγοί, Κριοί και Λέοντες, ειδικά του 1ου και 3ου δεκαήμερου, είναι οι πιο ευνοημένοι από αυτή την Πανσέληνο καθώς τους δίνεται μια μοναδική ευκαιρία. Να επαναστατήσουν απέναντι σε οτιδήποτε έχει γίνει καθεστώς και να διεκδικήσουν ένα μερίδιο ελευθερίας και απεξάρτησης από βαλτωμένες συνήθειες και εξαρτήσεις.

Κατερίνα Σαλωνίκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις