Νέα Σελήνη και έκλειψη Σεπτεμβρίου στην Παρθένο


Υποδεχόμαστε τον Σεπτέμβριο με μια σκληρή Ηλιακή έκλειψη, που πραγματοποιείται την 1η του μήνα στις 12.03 το μεσημέρι, στην 10η μοίρα της Παρθένου.

Σκληρή για όλους αλλά περισσότερο για Παρθένους, Ιχθύες, Τοξότες και Διδύμους, γεννημένους στο τέλος του 1ου δεκαήμερου και αρχές του 2ου αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες γύρω από την 10η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων.

Η κόντρα του Κρόνου με τον Ποσειδώνα δίνει ρεσιτάλ αντικρουόμενων συναισθημάτων και οριστικό τέλος σε καταστάσεις με υπεκφυγές, φρούδες ελπίδες, ψέματα, απάτες και αδυναμία ειλικρινούς αντιμετώπισης.
Κάθε σχέση και κατάσταση που δεν έχει γερές βάσεις γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος ενώ κάθε τι που μας είναι αβάσταχτο παίρνει το δρόμο της διάλυσης.
Το καλό μέσα στο κακό που πάντα υπάρχει, είναι μια νέα αρχή μέσα στη Νέα Σελήνη, ξεκινώντας από το μηδέν με καθαρή συνείδηση και πολύ κουράγιο, που αν δεν έχουμε θα πρέπει οπωσδήποτε να καταφέρουμε να αντλήσουμε.

Επιπλέον η σύνοδος Άρη – Κρόνου στον Τοξότη που σημαδεύει με τη σειρά της αυτή την έκλειψη, εκφράζει την αδυναμία μας να παραδεχτούμε μια ήττα, που είναι ολοφάνερη και αυταπόδεικτη.
Σχέσεις , συνεργασίες, στόχοι, προσδοκίες και καλές προθέσεις μαστιγώνονται και καλούμαστε να δούμε τι είναι αυτό που θα μας κρατήσει όρθιους και υπάρχει μέσα στον καθένα μας.

Η Αγάπη θα πρυτανεύσει στις σχέσεις που αισθανόμαστε πως έχουν ελπίδα αλλά και η τιμωρία, σε όσες μας βασάνισαν άδικα και καταχρηστικά, έστω και αν εμείς τους προσφέραμε το κεφάλι μας.
Αυτή η έκλειψη τονίζει πως μέση λύση δεν υπάρχει. Διεκδικούμε τα πάντα ή τίποτα, ξεκινώντας έναν αγώνα που θα μας λυτρώσει από τις προσωπικές μας εμμονές, τα λάθη και τις παραλείψεις.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και αποκαλυπτικές ενώ ας μην ξεχνάμε πως ο Ερμής μόλις έχει ξεκινήσει την ανάδρομη φορά του δίνοντας ευκαιρία στο παρελθόν να πρωταγωνιστήσει, προκειμένου να δώσει ξανά την παράστασή του και να κριθεί εκ νέου.
Νέα ξεκινήματα λοιπόν μέσα στην ανάδρομη κίνηση του Ερμή δεν γίνονται χωρίς να στραφούμε στο παρελθόν και δεν παίρνουμε καμία απόφαση μέχρι την επαναφορά του στις 22 του μήνα, έχοντας ολοκληρωθεί και η επόμενη Σεληνιακή έκλειψη, στις 16/9.

Η έκλειψη αυτή μας λέει ένα και μόνο πράγμα: «Να φυλαχτούμε από τους άλλους αλλά και από τους δικούς μας δαίμονες, δίνοντας μια γενναία χαριστική βολή».

Κατερίνα Σαλωνίκη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις