Παναγιώτης Χατζηστεφάνου Περί ταύτισης Παπανδρέου - Τσίπρα


Η ταύτιση της σημερινής κυβέρνησης - μαριονέτα της Μνημονιακής Κατοχής με το Πασόκ του Αντρέα είναι απόλυτα στρεβλή ισοδυναμία.


Ο Αντρέας ήταν αυθεντική πολιτική έκφραση, όχι προϊόν μιας πραξικοπηματικής βουλής και εγκάθετος τοποτηρητής αποικίας (τουλάχιστον όχι στον έκδηλο βαθμό και με τον ξεδιάντροπο τρόπο που είναι ο ακατονόμαστος και η υπογραφή του στο καθεστώς προτεκτοράτου του ΕΜΣ).

Περεταίρω, ο Αντρέας εκπροσωπούσε αυθεντικά, όχι ο ίδιος, αλλά η δυναμική του περίγυρου του, μια πειναλέα και βλαχαδερή μεσαία τάξη, κυρίως της βαθιάς επαρχίας, που επιθυμούσε διακαώς να εισβάλλει σε διάφορους διαδρόμους εξουσίας και κονδύλια για να λιγδώσει το αντεράκι της μετά από δεκαετίες που έτρωγαν μόνο δοσίλογοι φασίστες και χουντόφατσες της αυτο-αποκαλούμενης δεξιάς.

Οι τελευταίοι συμφώνησαν να τα παίρνουν ούτως ή άλλως οπότε έτσι κι έγινε και η μεγαλύτερη μεταπολεμική ανακατανομή πλούτου μεταξύ τάξεων στην Ελλάδα, το πανηγυράκι των επιδοτήσεων και της δημιουργίας του χρέους της πλέον ένοχης περιόδου από το 90 ως το '04 όπου η χουντοφιέστα των Ολυμπιακών προανήγγειλε την επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.

Ο ακατονόμαστος όμως δεν έχει φραγκάκια να μοιράσει, παρά μόνο σε κάτι σάπια κολλητάρια του και έτσι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην του βγει ξινό, πολύ ξινό, τόσο ξινό που δεν έχει διανοηθεί ούτε αυτός ούτε τα υπόλοιπα λαμόγια που τον σιγοντάρουν απο τις υπόλοιπες κομματικές παράγκες-μεσοτοιχία.

Παναγιώτης Χατζηστεφάνου 21/9/2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις