Οι συστάσεις ενός Αιγόκερω για τον εαυτό του


Να σας συστηθώ!
Είμαι ο εορτάζων αυτού του μήνα και ανήκω στο ζώδιο του Αιγόκερω.

Τα γενέθλιά μου ξεκινούν στις 21 Δεκεμβρίου και τελειώνουν στις 19 Ιανουαρίου για φέτος, όπου πρέπει να παραδώσω τη σκυτάλη στον Υδροχόο.
Θα το κάνω με όλη τη συνέπεια που με διακρίνει, διότι δεν μου αρέσουν οι διανοητικές θεωρίες των επιτηδευμένων σχολίων των Υδροχόων. 
Σιγά μη δώσω την ευκαιρία να με σχολιάσουν, εμένα τον πιο υπεύθυνο και αξιόπιστο εκπρόσωπο του ζωδιακού.
Ο φίλος μου ο Παρθένος προσφέρθηκε να με βοηθήσει στα διαδικαστικά, αλλά δεν εμπιστεύομαι ούτε καν τη δική του οργάνωση και τάξη. Προτιμώ να τα κάνω όλα μόνος μου για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να επωμισθώ και τις ευθύνες.

Οι περισσότεροι μου λένε πως στερούμαι αυθορμητισμού και γίνομαι σκληρός και άκαμπτος.
Ωστόσο δεν με ξέρουν καλά. Μπορεί να γίνω ο πιο παρορμητικός και απρόβλεπτος, αρκεί να ξέρω πως ελέγχω τις καταστάσεις. 
Ώρες- ώρες σκέφτομαι πως αν ο Al Capone δεν ήταν Αιγόκερως, δεν θα είχε καταφέρει ποτέ να πεθάνει στο σπίτι του!
Δεν κάνω τίποτα στην τύχη και η ψυχρότητα που λαμβάνουν είναι το εξωτερικό περίβλημα, γιατί θα σας εκμυστηρευτώ πως είμαι πολύ ανασφαλής και συνεχώς χρειάζομαι να αποδεικνύω κάτι στον εαυτό μου και στους άλλους. Βάζω συνεχώς στόχους και θέλω να τους κατακτώ. 
Είμαι φιλόδοξος και προκλητικός και σπάνια κάνω κάτι χωρίς να κοιτάζω το συμφέρον μου. Με λίγα λόγια δεν αφήνομαι σχεδόν σε τίποτα αν δεν έχω υπολογίζει τα πάντα.

Εκστασιάζομαι με τον ομοζώδιό μου, μου David Bowie, γιατί εξέφραζε την ουσία του ζωδίου μας, που είναι πως όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε σοφότεροι. 
Ωστόσο μπορώ να περάσω από ακραία στάδια, μόνο και μόνο για να βεβαιωθώ πως είμαι πιο δυνατός από τις δύνες τους.
Αυτό έκανε και η Marianne Faithful άλλη μια Αιγόκερως που έζησε στα άκρα, για να μην ανατρέξω στον «βασιλιά» Elvis, στην Janis Joplin και στον Bowie και σας κάνω να αναρωτηθείτε, πώς τόσοι Αιγόκεροι έχουν αναμετρηθεί με την εκκεντρικότητα και το αλύτρωτο πάθος, ενώ θεωρούνται συντηρητικοί και απόμακροι.

Κάθε Αιγόκερως έχει για έμβλημά του τη φράση του βασιλιά του rock and roll στον πλανήτη αυτό, πως «Η φιλοδοξία είναι ένα όνειρο με οκτακύλινδρη μηχανή»!
Κάποιοι εντυπωσιάζονται με την ακλόνητη σταθερότητά μου και κάποιοι άλλοι με χλευάζουν. Μου αρέσει να δοκιμάζω όλες τις γεύσεις της ζωής, γιατί, ενώ πιστεύω στον εαυτό μου, αμφιβάλω διαρκώς για τις ικανότητές μου.
Αυτό είναι και το αλισβερίσι μου με την πνευματική πλευρά του εαυτού μου, που σταματά εκεί.

Θα πρέπει να σας πω πως δεν μου αρέσουν καθόλου οι εκπλήξεις και οι πρωτοβουλίες, που διαπερνούν την ιδιωτικότητά μου.
Γίνομαι αρκετά κυνικός με τους ανέμελους περιπλανώμενους της ζωής και η θέση που ονειρεύομαι είναι διευθυντική, αρχηγική και κλειδοκράτορα.
Δείχνω σοβαρός και μετρημένος ακόμα και όταν παραδίνομαι στα πάθη μου, τα οποία αντιμετωπίζω με το ίδιο χιούμορ του ομοζώδιού μου Humphrey Bogart, που τα τελευταία του λόγια πριν πεθάνει ήταν: «Δεν έπρεπε να το είχα γυρίσει από το ουίσκι στο μαρτίνι».
Είμαι άνθρωπος του φρένου σαν γνήσιο παιδί του Κρόνου και ακόμα και όταν πατάω ξέφρενα το γκάζι, το βλέμμα μου παραμένει εστιασμένο στη γη.
Ένας ορειβάτης της ζωής με τα κατσικίσια χαρακτηριστικά μου, που με βοηθούν να σκαρφαλώνω με ασφάλεια και επιτυχία. 
Οι λέξεις ευθύνη και υποχρέωση αντανακλούν τη ζωή μου ενώ πειθαρχώ ακόμα και στα ελαττώματα και τις εξαρτήσεις μου! Είμαι πειθαρχικά αμετακίνητος.

Νομίζω όμως πως είπα πολλά και υπερέβην τις αρχές μου και τη δεοντολογία μου, που απέχουν από τους διατυμπανισμούς.
Θα σας αφήσω με ένα αγαπημένο τραγούδι του αξέχαστου Αιγόκερω David Bowie, ευχόμενος «Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος», εφόσον πραγματοποιούνται στο ζώδιό μου και εφόσον τηρώ πάντα τα προσχήματα.

Κατερίνα Σαλωνίκη
Για το Astrology.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις