Σεληνιακή έκλειψη στον Λέοντα Αστρολογική Σχολή ΚΟΣΜΟΓΡΑΜΜΑ


Σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς. Ότι φαντάζεσαι, μπορεί να συμβεί!

Πραγματοποιείται στην Πανσέληνο στις 11 Φεβρουαρίου και ώρα 2:33 πμ. 
Η Σελήνη θα βρίσκεται στις 22ο 28΄του Λέοντα, με τον Ήλιο ακριβώς απέναντι όπως είναι φυσικό, στην αντίστοιχη μοίρα του Υδροχόου. 
Για την Αθήνα, έχει Ωροσκόπο στις 7ο 6΄του Τοξότη. Θα επηρεάσει τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού και πιο συγκεκριμένα τους Ταύρους που έχουν γεννηθεί από 10 έως και 16 Μαΐου, τους Λέοντες από 12 έως και 18 Αυγούστου, τους Σκορπιούς από 12 έως και 18 Νοεμβρίου και τους Υδροχόους που έχουν γεννηθεί από 8 έως και 14 Φεβρουαρίου.
Για όσους από τους παραπάνω έχουν γεννηθεί ταυτόχρονα τις χρονιές 1938, 1943(!), 1957, 1962(!), 1981 και 1999, η επίδραση της έκλειψης θα είναι ισχυρότερη.

Ο σωστός κερδοσκόπος πρέπει να είναι αντικομφορμιστής, κυνικός, διαισθητικός και λίγο φαντασμένος για να μπορεί να πράξει ανεπηρέαστος. Αυτά έλεγε ο «γκουρού» των χρηματιστών, Andre Kostolany, περιγράφοντας τέλεια τον εαυτό του αλλά και αυτήν την έκλειψη αφού εκτός από την ίδια θέση του Ήλιου και της Σελήνης, είχε στο ωροσκόπιό του και τον ίδιο Άρη και Ερμή σε Κριό και Υδροχόο αντίστοιχα.
Είναι μια έκλειψη δυναμική και ελπιδοφόρα. 
Η Σελήνη στο Λέοντα με τον Ήλιο στον Υδροχόο έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: έναν βαθιά «ελιτίστικο» χαρακτήρα. 
Ζουν μέσα σε ένα θεατρικό δράμα για να βιώσουν το ανέλπιστο. Ξεχωρίζουν το καλύτερο και ξέρουν να πληρώνουν για να το αποκτήσουν! 
Ο Δίας με τον Ουρανό έρχονται για να ικανοποιήσουν αυτήν την επιθυμία. Η αντίθεση μεταξύ των δύο αυτών πλανητών που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ και θα ξαναγίνει μέσα στο 2017. 
Είναι μια από τις όψεις που θα δώσουν το βασικό τέμπο στα δρώμενα της χρονιάς. Μιλάει για απότομες αλλαγές και ρήξεις με κατεστημένες δομές. 
Είναι ανθρωποκεντρική. Εμπεριέχει ένα όραμα που μπορεί να εκφραστεί μέσα από κάποια ρομαντική συνθηματολογία ή ένα ορμητικό και ανατρεπτικό απελευθερωτικό κίνημα ή ακόμη και να αποτελέσει απλά τη βιτρίνα του. Φυσικά έχει ένα «Υδροχοϊκό» χρώμα που ενισχύει τη θέση του Ήλου της έκλειψης σε αυτό το ζώδιο.

Δίας και Ουρανός, βρίσκονται σε διευκολυμένη αντίθεση με τα Φώτα όπως επίσης και ο Κρόνος από τον Τοξότη. Είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να ταράξει τα νερά με τρόπο αναπάντεχο και απροσδόκητα ευχάριστο. 
Μπορεί να εκπληρώσει επιθυμίες στις οποίες έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη, με γεγονότα που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη μέσα από την αγωνία της προσδοκίας, όταν βλέπουμε ότι το ανέλπιστο μπορεί να αρχίσει να υλοποιείται μπροστά στα μάτια μας! 
Ναι, έχουμε περάσει πολλά «σκοτάδια» πριν συμβεί αυτό. 
Ο Κρόνος έρχεται τώρα να μας ανταμείψει για τη δουλειά και την υπομονή μας. 
Ο Ουρανός, να τα αλλάξει όλα μέσα σε μια στιγμή, με έναν τρόπο που προκαλεί τη λογική μας. Είναι ακόμη περισσότερο με το μέρος μας, αν και εμείς προκαλέσουμε τη λογική! 
Από την εμπειρία μας ξέρουμε όμως πως χωρίς την απλόχερη τύχη του Δία που τώρα δηλώνει έντονα την παρουσία του πάνω στον τυχερό απλανή Spica, τίποτα δεν θα μπορούσε να συμβεί!

Η Σελήνη στο γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας, στην 23η μοίρα των Διδύμων, δέχεται άμεσα τη θετική επιρροή της έκλειψης καθώς επίσης του Δία και του Ουρανού. 
Αυτό μπορεί να δώσει κάποια γεγονότα που θα εξελιχτούν τους επόμενους μήνες της άνοιξης και θα αναπτερώσουν το ηθικό του κόσμου. 
Η περίφημη «ανάπτυξη» φαίνεται να κάνει τα πρώτα της βήματα. 
Ασφαλώς η αισιοδοξία αυτή μπορεί να έχει μεγάλη δόση υπερβολής και να επακολουθήσει απότομη προσγείωση αφού η ανάπτυξη της χώρας έχει πολύ δρόμο μπροστά της και αρκετούς «σκοπέλους» που πρέπει να αποφύγει τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζω ότι η επιρροή μιας έκλειψης, δεν ισχύει μόνο για την χρονική στιγμή που αυτή πραγματοποιείται. 
Μπορεί να ενεργοποιηθεί αρκετό καιρό αργότερα. Γύρω από τις 10 Απριλίου λοιπόν, έχουμε ένα τέτοιο «καυτό» διάστημα που μπορεί να λάβουν χώρα όλα τα παραπάνω. 
Το πέρασμα του Άρη πάνω από κάποιες αρκετά «κρίσιμες» μοίρες, μπορεί να πυροδοτήσει γεγονότα. Το ίδιο γίνεται και τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου. 
Αντίστοιχα τέτοια διαστήματα έχουμε επίσης γύρω από τις 3 Μαΐου, τις 6 Ιουλίου και τις 18 Ιουλίου όπου ενεργοποιείται η πρώτη Ηλιακή έκλειψη του 2017 που θα ακολουθήσει.

Θανάσης Ματσώτας
Για το περιοδικό ΑΣΤΡΑ και ΟΡΑΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις