Πανσέληνος Ιουνίου 2017 στον Τοξότη Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα


Η Πανσέληνος του Ιουνίου πραγματοποιείται στις 9/6 στις 4.09 το μεσημέρι στις 18ο 53΄ του Τοξότη. Για συντεταγμένες Αθήνας, έχει Ωροσκόπο στις 23ο41΄του Ζυγού.

Θα επηρεάσει όσους ανήκουν στο Μεταβλητό σταυρό και ειδικότερα τους Διδύμους που είναι γεννημένοι από 6 έως και 12 Ιουνίου, τους Παρθένους από 8 έως και 14 Σεπτεμβρίου, τους Τοξότες από 7 έως και 13 Δεκεμβρίου και τους Ιχθύς που έχουν γεννηθεί από 6 έως και 12 Μαρτίου.
Ακόμη περισσότερο σημαντική θα είναι για όσους από τους παραπάνω είναι ταυτόχρονα γεννημένοι τις χρονιές 1950, 1956(!), 1969, 1988, 1992(!) και 1997.
Μικτή και πολύπλευρη, ίσως και κάπως αντιφατική στις επιδράσεις της, είναι αυτή η Πανσέληνος.
Θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει και ευνοϊκή, αν ξεκινήσει την ερμηνεία της από το τρίγωνο του Ήλιου με τον Δία.
Παρατηρώντας όμως προσεκτικά όλον τον αστρολογικό χάρτη, προσωπικά πιστεύω ότι η κατά τα στερεότυπα, δύσκολη σύνοδος της Σελήνης με τον Κρόνο, είναι τελικά το πιο αξιόπιστο κομμάτι του! Σε αυτή μπορούμε να στηριχτούμε!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο βασικός αστρολογικός σχηματισμός είναι το Ταυ- τετράγωνο που σχηματίζουν τα Φώτα με τον Ποσειδώνα.
Αυτός έρχεται δώσει μια άλλη διάσταση στην ποιότητα της πληροφορίας αλλά και στην ηθική της κωδικοποίηση και τελικά να περιπλέξει την έννοια της αλήθειας όπως την αντιλαμβανόμαστε υποκειμενικά αλλά και ως κοινωνία. Τίποτα δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο αυτή τη στιγμή!
Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά. Αυτή που υπαινίσσεται ο Θερβάντες δια στόματος του «Ποσειδώνιου» ήρωα του, Δον Κιχώτη: «Τα γεγονότα καλέ μου Σάντζο, είναι οι εχθροί της αλήθειας».

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Κριό, μάχεται για τη δική της στιγμιαία αλήθεια, προτάσσοντας την «ειλικρίνεια» και τον «αυθορμητισμό» ως επιχειρήματα για την αγνότητα των προθέσεών της.
Είναι όμως πραγματική ειλικρίνεια και αυθορμητισμός το να θέλουμε να φέρουμε τα πράγματα στα μέτρα μας με κάθε τρόπο;
Πόσο πραγματικά είναι τα συναισθήματα που τόσο «αυθόρμητα» εκφράζουμε;
Είναι σίγουρο ότι πίσω από αυτά δεν υπάρχει ένα συμφέρον, που είναι η συναισθηματική μας κάλυψη; Και πόσο αντέχει αυτή η αλήθεια στις δαιδαλώδεις διαδρομές που ακολουθεί το μυαλό μας, όταν Ερμής και Ήλιος στους Διδύμους έχουν την απεριόριστη δυνατότητα και ευστροφία να ξεπεράσουν τους ηθικούς φραγμούς, να παρουσιάσουν μια «βολική» πραγματικότητα και τελικά να κάνουν τη «μέρα», «νύχτα»;
Η λογική, γίνεται ανίκητο όπλο, παραβλέπει όμως τις περιορισμένες δυνατότητές της αφού είναι ότι πιο πολύτιμο υπάρχει στην πρακτική πλευρά της ζωής αλλά αλλοιώνει τις αλήθειες που την υπερβαίνουν και δεν μπορούν να κατανοηθούν μέσω αυτής.

Η λογική: το δίκοπο μαχαίρι του Δυτικού πολιτισμού! Σκεφτείτε: Η επιστήμη της στατιστικής, είναι η προσπάθεια του κατώτερου να κατανοήσει το ανώτερο, προτάσσοντας όμως τους δικούς του όρους! Απέναντί της, η εκφυλιστική επιρροή του Ποσειδώνα που μετατρέπεται σε υπερβατική κατανόηση!
Ειδικότερα όταν η ειδική των διαπραγματεύσεων και της πολιτικής, η Δήμητρα, συμμετέχει σε σύνοδο με τον Ήλιο, τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο αφού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και το ψέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς αναστολές.
Αυτός είναι ένας παράγοντας που θα δώσει μεγάλο βάθος σε στρατηγικές κινήσεις παραγόντων της πολιτικής ζωής και των media, που έχουν ξεκινήσει από το τέλος Απριλίου (ίσως και αρκετά νωρίτερα) και θα φέρει συμμαχίες που κάποτε θα θεωρούσαμε ανέφικτες και φυσικά, έντονες συγκρούσεις.
Η λέξη διαπλοκή, θα ακουστεί πολλές φορές, οι λεκτικές διαμάχες θα είναι δυνατές και η παραφιλολογία θα δώσει διαστάσεις σκανδάλου. Εγώ (και η Δήμητρα), θα λέγαμε ότι απλά αυτή είναι η πολιτική!
Ο Άρης στον Καρκίνο σε τετράγωνο με τον Χείρωνα, μιλάει για νέα αναζωπύρωση του εθνικισμού ή του ρατσισμού, κάτι που μπορεί εύκολα να μετατρέψει την ελευθερία της πληροφορίας που υπόσχεται ο άξονας Διδύμων- Τοξότη, σε θεωρητικό υπόβαθρο ιδεολογικού φανατισμού.
Η Δήμητρα πάλι εδώ, μπορεί να δώσει σε όλο αυτό, μια «αθώα» και ευχάριστη παραπλανητική βιτρίνα!
Οι φυλετικές διαφορές, μπερδεύονται με τις κρατικές οντότητες και μπορεί να οδηγήσουν σε ακραία φαινόμενα βίας. Η Κουρδική μειονότητα της Τουρκίας, είναι ένα κλασσικό τέτοιο παράδειγμα.

Σημαντική θα είναι η επιρροή αυτής της Πανσελήνου στις Πανελλήνιες εξετάσεις που γίνονται την ίδια εποχή.
Θα δοθεί έμφαση σε καινοτόμα θέματα που υποθετικά, «διευρύνουν» την οπτική γωνία των μαθητών, πλην όμως θα υπάρχουν πολλές ασάφειες στη διατύπωση, άρα και στην κατανόησή τους που πιθανότατα να προκαλέσουν σημαντικό πρόβλημα.
Η έκθεση έχει μεγαλύτερο ποσοστό επικινδυνότητας για τα παραπάνω και μπορεί να έχει θέμα σχετικό με αυτά που αναφέρθηκαν, (φυλετικά, αντιρατσιστικά κλπ).
Πρόβλημα επίσης μπορεί να προκύψει με τους εισακτέους στη Νομική σχολή.
Οι περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από αυτήν την Πανσέληνο, είναι πάλι η Αγγλία και το Λονδίνο, όπως επίσης και το Μεξικό και η θαλάσσια περιοχή γύρω από αυτό.
Σε αυτήν την Πανσέληνο (και όχι μόνο, αν αναλογιστεί κανείς είτε τον εαυτό του είτε την ανθρώπινη ιστορία), όλα γίνονται στο όνομα της αλήθειας! Γι αυτήν, μπορούν να ειπωθούν τα μεγαλύτερα ψέματα!
Εκεί που ο Ποσειδώνας είναι ισχυρός, χρειάζεται ένας εξίσου δυνατός Κρόνος. Εδώ, τον έχουμε!
Έρχεται λοιπόν ο Κρόνος για να δώσει μια δυνατότητα να ανακαλύψουμε την προσωπική μας αλήθεια.
Πώς θα γίνει αυτό; Αποδομώντας τον εαυτό μας από οτιδήποτε περιττό.
Από οτιδήποτε δεν είναι απολύτως αναγκαίο.
Χρειάζεται να είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας (και αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την έκφραση των συναισθημάτων), γιατί η αλήθεια είναι κοφτερή σαν ξυράφι! Όπως είπε και ο Λάο Τσε, «Τα ειλικρινή λόγια δεν είναι ωραία. Τα ωραία λόγια, δεν είναι ειλικρινή!».

Θανάσης Ματσώτας Υπεύθυνος Σπουδών Αστρολογικής Σχολής ΚΟΣΜΟΓΡΑΜΜΑ
Για το περιοδικό Άστρα & Όραμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις